torsdag, august 30, 2007

hilsen fra Mille

Hej med jer

…og tak for invitationen Peter


fik aldrig sagt tak for en hyggelig aften i vores gård i forsommeren
Håber at alt er vel rundt omkring

kh
Mille

torsdag, august 23, 2007

Nye Canon og Nikon DSLR's

Canon præsenterede forleden den nye udgave af 30D, som så hedder 40D. Og det er sgu lige et kamera for mig, specielt denne feature vil jeg mega gerne have i mit "gamle" 400D: 

"LCD with Live View mode

The Live View mode simplifies shooting from awkward angles such as ground-level macro or mounted tripod shots. The 3.0” LCD displays a real-time image in Live View mode, including a selectable grid overlay and a live histogram that simulates image exposure. The AF-ON button can be configured to flip the camera mirror momentarily and engage auto focusing. For the studio environment, remote Live View lets the photographer compose, adjust settings and capture the shot from a Mac using the supplied EOS utility software."

Det er sgu en god feature som jeg synes mangler i de fleste DLSR kameraer. Funktionen findes dog i visse Olympus og en Panasonic model. Hvad prisen bliver på det nye Canon EOS 40D ved jeg ikke, men den gamle (30D) koster fra ca. 6000 kr. (hus) på EDB priser.

Læs mere om det nye 40D kamera på dette Digital Photograhic Review link.

Nikon har så også præsenteret nye modeller, nemlig en D300 og deres nye "high-end" kamera D3, men nu er jeg hoppet på Canon, så det vil jeg ikke skrive mere om. :-)

OBS! DPReview har også et preview af det nye Nikon D300 på dette link.

Det nye Grafix :-)

Det nye Grafix, ha ha, anyway jeg "arbejder" jo på TV stationen TV-Glad som edb hjælper (og alt muligt andet). Og min fornemeste opgave er på en eller anden måde at blive arbejdsfri, så jeg helt kan lade være med at skulle ud fra min hule på femte. Jeg fik kontakt med TV-Glad igennem en bekendt jeg har, som havde omtalt mig til en af de ansatte (Ryan som står for det grafiske udtryk på stationen). Og startede så der (tog en måneds praktik) i januar 2006, og har så været der siden. Sidste år snakkede jeg så lidt med Jon, og fik så ham "overtalt" til at kontakte Glad, og han kom så ind på stationen og var der i 4 måneder i en "erhvervs afklarings fase?" inden han følte moderlandets kalden og tog hjem til Island. Men inden da, så var Camilla kommet på en idé og igennem snak med Jon, og så senere mine cheffer (Mikkel og Henrik), så er Mille nu startet op sammen med Morten på TV-Glad i et projekt kaldet Glad Tegnestue. Det næste er så at få flere X-Grafix'ere ind :-) for TV-Glad er en station i udvikling/ekspandering. Se mere på TV-Glad's (grimme hjemmeside, som dog er på vej i en ny udgave).

Jon har lagt en stribe sort/hvide billeder fra TV-Glad ud her.

p.s. for dem som ikke ved hvad TV-Glad er, så er det en TV station for og med udviklingshæmmede (der er dog en del "normale" (mig selv ikke inkluderet:-) på stedet), som sender mandag til fredag klokken 12:30 på Kanal København og flere andre steder i landet. TV-Glad er meget mere end TV, Glad køkken, Glad Radio, Glad Teater,  Glad Fagskole og Glad Erhverv.

lørdag, august 11, 2007

Skriftstyring

Alle vi x-grafix'ere er jo 'vokset op' med bl.a. ATM og 'Sætterkassen'. Men professionel skriftstyring under OS X - 'uden om' den indbyggede Skriftbog - har vist kun kunnet foregå via Extensis Suitcase. Den seneste version, Suitcase Fusion, er Universal Binary og leveres med autoaktiverings-plugins til fx. Quark Xpress 7 og InDesign CS3. Programmet fungerer altså up-to-date. (Hvis nogen kender til andre programmer, smid en kommentar hér, jeg oplyses gerne.)
Men Suitcase er jo ikke gratis at benytte lovligt... Jeg er imidlertid blevet opmærksom på et alternativ, der har alt - det er Universal Binary, har autoaktiverings-plugins til Quark Xpress og alle Adobe CS-versioner, og SÅ ER DET ALDELES GRATIS! Navnet er Linotype Fontexplorer X
Med dette værktøj er det let at aktivere/deaktivere alle skrifter, der er importeret til Fontexplorer fra udvalgte mapper. Og de kan ses i mange slags Previews, indstillet efter individuelle valg (tilføj straks fx æ, ø og å til alfabet-visningerne).
CAVE! Et godt råd: I Preferences kan vælges, hvordan programmet skal opføre sig i forbindelse med 'Font requests'. Afvis ønsker fra Word, Excel og andre MS Office-programmer - Microsoft software er - også - i denne sammenhæng dum.
Det er i øvrigt tankevækkende at informere sig på Linotype-websitet, om hvor meget skrifter koster. Et eksempel: 'Neue Helvetica Family Value Pack' kan erhverves for 799,00 euro (excl. VAT).

Blogged with Flock

tirsdag, august 07, 2007

Nye iMacs, MiniMac, iLife og iWork udgaver!

Apple præsenterede tirsdag nye udgaver af deres iMac serie af alt-i-et computere.Ganske heftige maskiner på processorkraft (Core 2 Duo som er en dobbelt processor, altså en ganske fed ting til f.eks. Photoshop), med den hurtigste oppe på 2.8 Giga hertz (helt sikkert hurtigere end min MacPro til de fleste opgaver, altså alt udover 3D ting). Anyway priserne starter omkring de 9000 kr. for en iMac med en stor 20" bred fladskærm, 250 GB harddisk og 1 GB RAM. Det sidste er tilrådeligt at opgradere med det samme, hvis man har Photoshop eller andet layout og billede behandlings program installeret. Man kan komme langt med 1 GB RAM, men Intel Macs'ne æder RAM, så at køre en maskine med "kun" 1 GB RAM er totalt tåbeligt, hvis man bare vil udnytte lidt af maskinernes kraft. Mac Minien blev også opgraderet, men med mindre man elsker den lille formfaktor, så er iMac's et meget bedre køb.

Se priserne
og omtale på Apples hjemmeside.

Der kom også nye udgaver af iWork og iLife pakkerne. Sidst nævnte følger med, når man køber en ny Mac, og er sgu en af de fedeste ting Apple laver. Et liv uden iPhoto er næsten ikke til at bære, når man bruger det som jeg gør. De andre dele af pakken, er jeg ikke den helt store bruger af, men iMovie skulle nu være endnu nemmere at gå til, og det skulle samtidigt være mere gearet til f.eks. webbrug, så det er nok muligt at jeg skulle til at organisere alle mine DV bånd/film, på samme måde som iPhoto har gjort for mine digitale billeder, en ting som er blevet mulig i den nye version af iMovie. For dem som ikke er inde i de mere "professionelle" weblayout programmer, så er iWeb absolut en mulighed for at lave en fed hjemmeside og det er også en del af iLife pakken, ligesom iDVD 
til at lave DVD ud af ens videoer eller billede samlinger. Den sidste del af pakken er Garageband,
absolut en af de skæggeste programmer man kan komme i nærheden af. Med GarageBand kan alle stort set lave deres eget musik, og det er på en ganske nem og lige til måde, som kun Apple kan gøre det. Til kun 599 kr. er det billigt!



iWork er Apple's kontor programmer, d.v.s. pakken bestod af Pages og 
Keynote. Sidst nævnte er et præsentations værktøj i samme stil som Microsofts Office PowerPoint. 
Det kan også læse PowerPoint filer, og hvis man er til den slags ting, så er Keynote ret fedt. Den anden del af pakken er Pages som er Apple's layout program, d.v.s. i den nye udgave er det også blevet mere et skriveprogram som Word, men der er stadigvæk en DTP del i det, så man kan vælge om det er til det ene eller andet man skal bruge det til. Pages læser og skriver Word filer, så det kan sagtens erstatte Microsoft Word. I den nye udgave af iWork 08 er der så også kommet et regneark, kaldet Numbers (fede navne), så det nu helt er muligt at smide (Microsoft og) Office pakken ud ad døren, da Numbers så erstatter Excel, og de 2 andre programmer Word og PowerPoint, altså en hel suite fra Apple's side af, så goodbyeruth Microsoft bliv væk! Og alt det kun for 599 kr. En 30 dages demo, kan hentes her: iWork 08 trial version.


søndag, august 05, 2007

Så er sommer kommet eller gået?

Tjaa ikke helt til at finde ud af med det vejr vi har, men en ting virker sikkert og det er at Apple kommer med et par hardware opdateringer på tirsdag den syvende august. Om det så bliver iMac eller MacPro, eller noget helt tredje det ved vist kun Steve Jobs selv, men det skulle være Macintosh orienteret. Det sker klokken 10 lokal tid, så det er engang efter klokken spisetid i danmark, at man kan se resultatet på f.eks. den danske AppleStore.