tirsdag, februar 24, 2009

Safari 4 beta


Apple har smidt en beta af den kommende version 4 af Safari web læseren ud til offentlig testning. Og spændende ser det da også ud. Med et tema ligesom nogle af de andre af Apple's programmer, hen i mod et multimedie oplevelse, som ikke er så statisk som nettet eller en almindelig web læser ellers kan være. Se bare på det ovenstående billede, det ser da smart ud. Men det tog den urimeligt lang tid at loade mine personlige web favoritter ind. Anyway jeg vil dog også lige bemærke, at det slet ikke lykkedes mig at få det til at starte op, efter at jeg havde installeret og genstartet min Mac Pro. Safari 4 beta gik ned med et brag, før den rigtigt kom op. Og da jeg så ville prøve at se om der stod noget om problemet på nettet, ved hjælp af Firefox, tjaa så led den samme skæbne som Safari'n. Så prøvede jeg i stedet med Opera og den virkede fint, det blev dog med CrossOver udgaven af Google's Chrome, kaldet Chromium. At jeg læste inde på Versiontracker, at hvis man havde Glims (som jeg vist før har omtalt her på Bloggen) installeret, så vil Safari 4 beta ikke starte op. Og da jeg ikke rigtigt kunne finde en afinstaller til Glims, så gik jeg på opdagelse i biblioteket ("Application Support" og "InputManagers" begge steder en mappe som hedder "Glims")og fandt to mapper som jeg smed ud, og vupti den nye Safari var kørende (og min FireFox igen).

lørdag, februar 07, 2009

Løsning

 

Dette er blogget direkte fra Picasa, og viser bare hvor de enkelte brikker skal flyttes hen, når man har nummeret dem. Felt nr. 1 er i øverste venstre hjørne, nr. 2 til højre for nr. 1 er tom i det færdige puslespil. Nr. 5 er den brik som er nedenunder nr. 1 o.s.v.

Macheist februar 2009


Så er de gode MacHeist folk i gang igen. Sidste gang var det julegaver, og nu er det så øhhh, tjaa prøv at log ind og løs gåden/koden og 3 stykker software vil være dit. Den første gåde/kode kunne jeg ikke selv lige gennemskue, men det viste sig at være nemt, man skal bare kikke på nøglens takker og skubbe de fire låse til de positioner som de tilsvarende takker har. Ha ha det lyder besværligt i min forklaring, men det er der råd for, se her. Efter løsningen af den opgave, så er man næsten inde. Der er lige en opgave mere, hvor det gælder om at lave forbindelse fra 4 indgangs punkter til de tilsvarende 4 udgang punkter. Lidt mere besværligt, men slet ikke umuligt, et ganske godt "puslespil", det er selvforklarende, når man ser det. De stykker software som jeg fik "oplåst" er; KawaTunes The web jukebox for iTunes, Love & Romance mail templates, ShoveBox The miracle of the menubar og Process Your sublime outlining application.


Der er ingen tvivl om at det kan betale sig at tjekke MacHeist ud engang i mellem.

Som opgave nr. 2 ser ud inden man løser den.


Og sådan ser så løsningen ud.