fredag, marts 27, 2009

Seagate 1 TB dørstopper

Da jeg i september 2008 indkøbte en ny stor 1 TB Seagate harddisk, troede jeg at min lykke var gjort, men nej. Da jeg kom hjem fra biografen (var inde at se Watchmen, sammen med drengene) natten til onsdag og tændte for min kære MacPro. Så var alt den ville, kun at vise mig det symbol som vi Mac brugere ikke kan lide at se på, nemlig det store Spørgsmåls tegn, hvor er min startdisk, hvor er min start disk! Hmm det var sent, så jeg hoppede i seng. Og tænkte at morgenstunden nok ville få min Mac på bedre tanker, men nada om morgenen det samme resultat, hmmm! Nå'm afsted på arbejde og da jeg så kom hjem igen, denne gang med en DiskWarrior CD. Var resultatet igen det samme. Og lidt klogere blev jeg, da jeg fik en kernel pacnic, mit GeForce 8800 grafikkort kræver Mac OS X 10.5.2 som er nyere end den version som jeg havde som start disk på både DW og min Mac OSX 10.5. Anyway en ny harddisk, denne gang en Western Digital blev indkøbt og jeg fik overført mit system fra min MacBook (med CarbonCopyCloner) og genetablerede mit hjemmesystem fra min TimeMachine (tak Apple), det tog godt nok en hel aften, men nu har jeg stort set alt som jeg havde før den fordømte Seagate døde, mangler lidt fra min download folder (havde nemlig slået den fra i TimeMachine, for meget trafik, som bare ville fylde min back-up, med ting jeg ikke skulle bruge), men alt i alt er jeg total glad for TimeMachine, det er sgu en lifesaver.


ADVARSEL man skal nok undgå Seagate harddiske af typen 1 og 1,5 TB, indtil at Seagate får styr på deres produktion, se eventuelt mere om det på denne omtale på The Inquirer, og denne fra The Register.

torsdag, marts 26, 2009

Masser af "nyt" Mac software (næsten gratis).


Så kører toget igen, MacHeist har smidt et super tilbud op på kun 39$. Der er en masse smart software imellem, og hele pakken (når alt er med) koster 975$, så det er sgu noget af en besparrelse, hvis man skulle købe de enkelte programmer løst. Læs mere på MacHeist 3, jeg har købt min pakke! Og det er sådan et godt tilbud, at alle skulle smide 39$ afsted på det. Oven i købet, så går 25% til diverse godgørende formål, så selv om (hvis det overhovedet skulle kunne lade sig gøre) at man slet ikke kunne finde et af de 12 forskellige programmer brugbare, så vil selve indkøbet af pakken hjælpe et andet menneske i nød. Så det er en win/win situation, køb køb køb! Tilbudet løber kun 12 dage frem, så det er kun gældende til omkring den 6 april.

torsdag, marts 05, 2009

Masser af nyt Apple hardware

Apple havde gang i den store udskiftning af modeller i tirsdags, hvor der kom nye iMac's, Mac Pro og Mac Mini. De to sidst nævnte trængte i høj grad til en opgradering. Mac Pro serien havde ikke set en opdatering af modellerne, siden den 8 januar 2008 og Mac Mini var ikke blevet opdateret siden august 2007, altså næsten halvandet års tid. Hvilket må siges at være urimeligt lang tid i computer alder. Men nu er de blevet opdateret og Mac Mini'n er pludselig blevet en helt pro lille fyr, med et ordentlig grafik kort, d.v.s det er stadigvæk et shared men mycket mycket bedre end det gamle Intel. Der er ikke sket så meget i iMac serien, men det betyder heller ikke møj, man får stadigvæk en hel del computer for pengene. Den næste opdatering for iMacs må næsten være en Quad Core processor, i stedet for de nuværende Dual Core. Der er allerede Windows bærbare (det er en mobile Dual Core processor som sidder i iMac's) med Quad Core, så hvorfor Apple ikke har smidt en i, endnu er lidt uklart, måske for at de ikke kommer til at konkurrere for meget med Mac Pro serien, hvor den billigste (og ret pænt dyrere end den dyreste iMac) "kun" har en "single" Quad Core prosessor. Mac Pro serien er nu reelt delt op i 2 serier. De billige med en prossesor og "kun" 4 RAM slots (ned fra 8 i de forrige modeller) og de dyre med 8 RAM slots og 2 procesore. Det bunder lidt i, at de nye Intel Xeon Quad Core har memory kontrolleren på CPU kortet, så der er 4 RAM pladser til hver processor. Hvilket så gør at der kun er fire pladser på den mindste model. Den kan heller ikke opgraderes, da den Xeon CPU der sidder i den ikke kan finde ud af det med andre af samme type. De dyrere modeller har der i mod, en som godt kan snakke sammen med andre. Anyway Mac Mini kan fåes fra ca.4300 kr. og opad, iMac's koster fra ca. 7900 op til 15500 for det helt vilde udstyrs stykke. Mac Pro starter på ca.16500 for en 2,66 Ghz og videre op til 88650 kr. med 2X Quad Core 2,93 Ghz, 32 GB RAM, 4 X1 TB harddisk, stort ATI kort og lidt Bluetooth. At de der Xeon Nehalem er nogle dyre nogle, ser man tydeligt på opdaterings priserne på AppleStore, den mindste (store) med 2 X 2,26 Ghz koster ca. 22000, springet op til 2,66 Ghz koster 9200 kr. mere. De helt dyre 2,93 Ghz koster hele 19200 kr. mere end grund modellens 2,26 Ghz, det er immervel en pænt slat penge. Så som sagerne står, så ville jeg (hvis jeg ville opdatere min Mac Pro, til noget nyere), holde mig til den mindste single processor Quad Core 2,66 mhz med 3 GB RAM og 640 GB HD, og så smide et Ati Radeon HD 4870 512MB grafik kort i, så den ender på ca. 17900 kr. incl. moms. Hvilket er ca. omkring den pris jeg gav for min 2.0 Ghz Dual Core X 2 Mac Pro for snart 3 år siden, men med det mindste grafik kort. (Jeg har sidenhen opgraderet med en Nvidia GeForce 8800, som stadigvæk er ganske kompetent, men desværre kan det vist ikke bruges i de nye Mac Pro).