fredag, juni 19, 2009

Hvor cool er det?

"Faldt" lige over denne webapplication. Det er sgu noget af det smarteste jeg har set længe. En komplet Photoshop klon, med lag og det hele til fri afbenyttelse. Og det hele kører i en webbrowser. Det er sgudda rigtigt rigtigt smart. Man kan åbne billeder fra ens computer, eller fra nettet og gemme det ned på ens computer igen. Desværre lun i jpg og png format, så de lag man har arbejdet med forsvinder, når man gemmer sin fil. Det kan være at det ikke sker, hvis man har oprettet en konto hos Sumopaint, der er sikkert en del fordele, der kommer den vej. Anyway det er smart, hvis man ikke har adgang til Photoshop og lige skal lave lidt billede behandling, og SÅ ER DET GRATIS!

torsdag, juni 18, 2009

iPhone 3.0

Efter af have smidt 59 kroner efter iPhone 3.0 opdateringen til min iPod Touch, glæder jeg mig endnu mere til, at jeg kan få bestilt og købt en iPhone 3GS fra Telia eller Sonofon.Men ingen af de 2 firmaer er dog særligt hjælpsomme med at informere en eventuelt kunde, om tilgængelighed eller bare notifisering til iPhone 3GS salg i danmark. Anyways min iPod er opdatereret og der er nu kommet kopy og paste, og et STORT tastatur, hvor de danske æøå, nu ligger frit fremme, så man slipper for at holde "a" nede for at "å" dukkede op efter et stykke tid. Der er sikkert mange flere små fede finesser i 3.0 softwaren, og de fleste kræver sikkert en iPhone for det største udbytte, men bare kop og paste er altså stort.
En lille note til noget helt andet, emn en smule relateret er, at der nedenunder alle 1/2 liters Coca-Cola kapsler (d.v.s. der er vist kun under Coke med sukker de er (og jeg ved faktisk ikke med 1,5 liters flasker og dem uden sukker, det kan være der også er under dem) er et nummer, som man igennem coke.dk taster ind, og det giver så en kode, der kan indløses til et musik nummer (frit valg på alle hylder) i iTunes butikken. D.v. i næsten praksis sige, at man får 8 kr. tilbage for hver 1/2 liters cola man køber, og det er jo fedt. Et tip til indkøb på iTunes med kapsel koder er, at man nøjes med at købe nogle numre på en given plade. For så har Apple nemlig en feature som hedder "Complete my album", der gør at hvis man f.eks. har "købt" 4 numre på et 10 numres album, kan købe resten af "pladen" til spot pris, ganske smart.

tirsdag, juni 09, 2009

mandag, juni 08, 2009

MacBooks og iPhone 3GS + 3.0

Så kickede Phil Shiller denne uges udvikler konference i gang i San Francisco, med en bunke nyheder. Først og fremmest fik MacBook serien en revidering, så alle de modeller som er lavet i ud-i-et aluminium nu hedder MacBook Pro. D.v.s der er nu kun en ikke Pro model tilbage, nemlig den enlige hvide MacBook, som dog lige fik et kick op ad i sidste uge hvor hukommelse og processor hastighed blev hævet lidt, prisen for den hvide plastik model starter på ca. 6900 kr. Aluminiums modellerne har nu alle baggrunds belyst tastatur og FireWire 800, den mindste model manglede FW før, men har nu fået det, og kan så vel med rette kaldes en MacBook Pro. Priserne starter på ca. 8400 kr. lidt mindre end før og hastigheden starter nu på 2,26 ghz for 13" udgaven. 15" koster nu fra kun ca. 11800 og 17" kicker ind fra ca. 16100 kr. Alle modellerne på nær 17" (der har et ExpressCard/34 slot) har nu fået en SD kort indgang, noget som er meget udbredt på de fleste bærbare PC'er. For den mindste model 12" er det en pæn opgradering, da den slet ikke havde noget lignende før, men for 15" er det lidt af et tilbage skridt, da de havde ExpressCard/34 slot som nu kun 17" har. Aluminium modellerne har også alle fået det ikke udskiftelige batteri som 17" var alene om før, det betyder også at deres batterilevetid er blevet væsentlig forøget. MacBook Air er også blevet opdateret, kan ikke lige se med hvad, men prisen er ihvertfald faldet ganske pænt.


I Phil Shillers keynote, var der også en præsentation af Sne Leoparden, som kommer til september og bliver ret billig for folk der allerede kører Leopard. 10.5 blev så også det sidste Mac OS til PPC modellerne, da 10.6 (Snow Leopard) kun er til Intel maskiner.

iPhone 3.0 som Apple's næste styre system til iPhone hedder kommer på gaden d. 17 juni og er gratis for iPhone ejere, men koster for iPod Touch ejere, hmm.

Anyway det betyder ikke så møj for denne Touch ejer, da jeg vil bestille den nye iPhone 3GS, lige så snart at Telia, eller hvem der nu kommer til at sælge den, sætter den til salg i lille Danmark. I følge Apple så bliver den sat til salg d. 19 juni i udvalgte lande, d.v.s danmark er ikke i mellem de udvalgte, men må vente lidt endnu (måske kun en uges tid?). Men jeg skal have sådan en ding, selv om den ikke har det andet video kamera til video konference som rygte siderne mente den fik. Mere om iPhone 3.0 og 3GS kan læses på dette link.