lørdag, oktober 24, 2009

Efter what seems like en evighed

Så er Google Chrome vist endelig ved at være klar til offentlig (Mac bruger) brug. Man har i et pænt stykke tid kunne hente udvikler eksemplarer af Google's Chrome browser, på diverse "skjulte" websider, men nu er de åbenbart kommet så langt, at man kan hente en udgave på Chrome's egen hjemmeside, om end man skal lede lidt efter den, så her er det direkte link. Den virker fint og jeg har da også blogget dette fra den. Når man starter den op, spørger den pænt følgende, som den gerne vil gøre:
(klik på billedet for at se hvordan Google Chrome ser ud i Macudgaven). Når den så har importeret og kører, så er det faktisk ligetil, den minder om en mellemting imellem Safari og Firefox, men motormæssigt, så skulle den have den store fordel, at hvis en hjemmeside trækker browseren ned, så har det kun indflydelse på den tap der er aktiv, så den kan man så bare lukke og køre videre med de andre sider man har oppe. Og det er rimeligt smart, for hvem har ikke prøvet, at hele browseren står og hænger fordi en eller anden side har smidt et eller andet op, eller ikke vil loade, på grund af en dårlig forbindelse eller et eller andet andet. Resultatet, er en genstart af Firefox eller Safari, men med Chrome skal man altså bare lukke det ene faneblad, det er ihvertfald intentionen, om det virker vil almindelig brug afsløre efter en tid. Skal man så give Chrome den tid, tjaa jeg har da installeret den, men om jeg hopper væk fra Safari, det tror jeg ikke og det er måske synd. Vi Macbrugere siger gerne til Windows folk, "drop dog den fucking Explorer, det er noget fucking lort", men samtidigt så bruger vi også selv bare det som er lige for hånden, måske ikke helt en reelt sammenligning for IE sucker og det gør Safari ikke, men vanens magt er stor.

tirsdag, oktober 20, 2009

iMac Mini Mac Macbook

Så Apple opdateret både iMacs, MacBooks og Mac Mini. Og det er med lidt overraskelser. iMac fåes nu i to størrelser, en 21.5" og en MEGA 27" med en superhøj opløsning på masive 2560x1440 pixels. Hvilket samtidigt bliver banket godt på plads af et rigtigt godt grafik kort fra ATI (Radeon HD 4850). Som gør den iMac til en fin gamer maskine og med 27" til et glimerende fjernsyn oven i. Priserne starter fra 7800 kr. (21.5") op til 12800 kr. 27" med Quadcore processor.

MacBook har lige som iMac'n fået et lidt anderledes udseende, hvilket for MacBook'n betyder et mere rundt organisk udseende. Den har også fået det fuldtindbygget batteri fra de andre modeller i Pro serien, så man nukan forvente 7 timers brugs tid i følge Apple. Prisen starter på ca. 6800 kr.

Sidste opdatering, i denne omgang (nu når iMac har fået 4 kerne, så kommer der helt sikkert også en revision af MacBook Pro inden længe, med selvsamme processor) har Mac Mini fået. Jeg kan ikke lige se, hvad der er sket, men de har vist fået hurtigere processor. Og så det ret skægge, der er nu en Mac OSX server Mac Mini, hvor det optiske drev er sløjfet og modellen har i stedet 2 X 500 GB hardisk i. Prisen for den mindste mini er ca. 4000 kr. til 6800 kr. for server udgaven.

Med de nye stationære Macs og som frisalgs køb, har Apple også lanceret en ny mus, kaldet MagicMouse. Ser ret smart ud, men er lige som den forrige ikke helt billig i løssalg, til over 500 kr. Men det det multitouch det er sgu smart. Og så følger den som sagt med nye Mac's

søndag, oktober 11, 2009

Mere Mac

Apple skulle i følge rygter have lanceret nye maskiner i tirsdags, men der kom ikke nogen, men der skete dog noget på Mac fronten. I torsdags dukkede Fleetwood Mac nemlig op og gav koncert i Parken, jeg var afsted sammen med svoger og nevø. I følge diverse anmeldelser jeg har læst, så kunne lyden enten være den bedste nogensinde i Parken (jeg ved ikke rigtigt hvad det skal sige) eller være total uduholdeligt. Min personlige mening ligger sådan lidt midt i mellem, det samme gælder selve koncerten, men jeg vil samtidigt tror at min vudering ville være højere hvis lyden så samtidigt også havde været bedre. En ting som jeg er fuldkommen enig med mange i, er at Lindsey Buckingham er rimelig fantatisk som guitar gud. Han spillede simplethen fantatisk med hans skægge lille guitar. Jeg optog flere klip på min iPhone, og tog også en del billeder, men iPhone overstyrer når lyden bliver for høj, så godt lyder det ikke. Det er sikkert bom bommet fra Mick Fleetwoods stortromme der får lyden til at forvrænge. Jeg skulle have taget mit lille Sanyo Xcati HD kamera med (jeg blev godt nok visiteret da jeg gik ind, men ikke særligt grundigt, d.v.s den dåse Pepsi jeg havde i brystlommen opdagede han) og flimet med det i stedet. Så ville jeg også kunne have fået nogle lidt tættere på optagelser, iPhone savner lidt en zoom, når man står et pænt stykke vej fra motivet.

tirsdag, oktober 06, 2009

Meget bedre bliver det ikke!

Steve Jobs kan bare det der.

torsdag, oktober 01, 2009

Mac politiet!

Det københavnske politi har dummet sig en del gange, men deres valg af computer software og hardware vækker respekt. De bruger en skønsom blanding af Mac Pro med 3 harddiske i RAID 5 og 2 grafik kort, til at overvåge alarmcentralen og endnu flere Mac Mini's til andre funktioner.500 Læs hele Computerworld artiklen på dette link.