onsdag, maj 26, 2010

Så kom dagen!

Efter at have ventet i over 10 år, er det nu endelig (officielt, det har været uofficielt muligt tidligere, som det fremgik af min blog "Det halve liv") at købe, downloade og spille Valve's Half Life (2) på Mac Platformen, uden at skulle boote op i Windows eller lignende monstrøsiteter. I dag onsdag den 26 maj, er der nemlig ankommet på Steam Half Life 2, Half Life 2 Episode One og Episode Two. Priserne er til at overskue HL2 koster 6,29 Euro eller cirka 47 kr. De to andre koster 4,89€ stk. eller ca. 37 kr. Så den samlede pakke kommer op i ca. 120 danske kroner, så det kaster jeg gerne penge efter. Half Life 2, som jeg lige har købt, og venter på at skulle gå i gang med at downloade, indeholder også en udvidelses pakke som hedder "Lost Coast". Men der er åbenbart run på Steam serveren, da min download har meldt fejl, så måske kommer jeg ikke til at spille i aften :-(


Jeg nåede lige at få lidt af det halve liv, det fungerer fint på min 27" i 2560X1440 pixel.

lørdag, maj 15, 2010

Clash med Flash

Apple og Adobe kæmper i øjeblikket en kamp om Flash platformen, eller rettere Adobe kæmper for sin lukket Flash platform's dominans på WWW. På det fine Mac rygte side Appleinsider, er der en rigtigt god (halv lang) artikel om hvorfor Apple, ikke har FlashiPhone platformen. Og det viser sig, at det er udelukkende Adobe's egen fejl, men læs hele artiklen på dette link, og bliv meget klogere på nogle af de instanser der gør sig på WWW.

onsdag, maj 12, 2010

Så er det game tid!

I dag onsdag den 12 maj 2010 klokken ca. 21-21:30 er spil markedet ændret til det meget bedre. Valve's spil distributionsplatform Steam er nemlig gået online. Det eneste Source spil er indtil videre FPS/Puzzle spillet Portal, som så i anledning af lanceringen er gratis indtil d. 24 maj, men de andre Source spil; Half Life 2, Team Fortress, Left 4 Dead, og CounterStrike skulle snart følge trop. Steam er ikke kun begrænset til Valve's egne spil. Mange af de spil som allerede er ude på Mac platformen, kommer i Steam distributation. Allerede nu er der en hel del, f.eks. flere af Sid Meiers Civilization serie og Football Manager 2010. Udbuddet bliver helt sikkert større, end de allerede 60 titler det er muligt at spille på Steam her den første dag det er lanceret. Priserne varierer fra omkring 2,7 € til top spil som Sid Meier's Civilization® IV: The Complete Edition der koster 39,97 €. Altså i pris klassen fra små 20 kr. til ca. 300 kr. altså ganske overkommeligt, for et nyt spil. Valve vil hver onsdag (eller noget i den stil) lægge et nyt Source spil ud til Mac brugerene på Steam. Så den først kommende onsdag, bliver det måske Half Life 2's tid? Anyway jeg synes personligt at det er fedt, og glæder mig til et stadigt større udvalg af spil. Jeg har spillet Portal, og det er sgu et underligt spil, men ret cool. Det er slet ikke et action spil, tempoet er helt afhængigt af spilleren. Det går ud på at man skal løse en række opgaver, ved hjælp af en "portal" , altså et slags "ormehul", hvor man kan bevæge sig fra et sted til et andet, uden for tid og øhhh sted?


Der er en Portal 2 på vej, så det er nok derfor at

tirsdag, maj 11, 2010

The Humble indie Bundle

En af de mere "skøre" tiltag. Man kan købe en bundle af 6 forskellige spil. Til en pris som man selv bestemmer. Man kan vælge om beløbet går til velgørenhed, eller til spil udviklerne. Jeg smed 5$ afsted, men det er faktisk under gennemsnittet, som lige nu er ca. 8-9$ pr. køb. Anyway jeg er sikker på, at selv hvis man smed 100$ afsted, så er det et godt køb. Klik ind på www.wolfire.com/humble og se mere. World of Goo er favoriten.

p.s. som en mere bizar ting, så kan alle spillene også downloades i både Linux og Windows versioner, altså udover Mac versionen.

fredag, maj 07, 2010

Lidt tættere på.

I tirsdags, stod jeg så med en iPad i hånden. Da en support tekniker fra Stjernholm & Co havde en med, da han var forbi. Og den er lækker, men også tung. Specielt hvis man står med den i den ene hånd, som man ville (og gør) med sin iPhone. Og i dag har Apple så annoceret at iPad vil være til salg i følgende lande fra fredag den 28. maj: Australien, Canada, England, Frankrig, Italien, Japan, Spanien, Svetjs og Tyskland. Men altså ikke her i lille Danmark. Prisen lander på 499£ engelske Pund, incl. engelsk moms. Hvilket vil sige ca. 4350 danske kroner med dansk moms, for den billigste model. Så det kan jo være man skulle lave en udflugt over Atlanten og besøge New York eller et eller andet sted på det Nord Amerikanske kontinent.
Næste trin på er så juli, hvor iPad'n skulle komme til Belgien, Holland, Hong Kong, Irland, Luxemborg, Mexico, New Zeeland, Singapore og Østrig. Hvornår Apple så har tænkt sig at bringe den til Skandinavien, tjaaa? Det ved gud (Steve Jobs) nok kun.

p.s. gutten på billedet hedder Nicolai (elev på Tv-linien på Glad), og har fået fat i en iPad i følge hans Facebook profil. Den heldige rad.

tirsdag, maj 04, 2010

StarCraft 2 Worldwide release d. 27 juli

Så skulle det vist ved at være helt (u)officielt. Blizzards StarCraft II: Wings of Liberty, skulle udkomme Worldwide den 27. july, til både Mac og den anden platform. Spillet skulle foregå som en direkte forlængelse af historie linien i StarCraft Brood war.