torsdag, marts 24, 2011

Mac OSX 10 års fødselsdag

I dag den 24 marts, er det 10 år siden at Apple frigav den første offentlige salgs version af Mac OSX. Der var nogle måneder inden kommet en offentlig beta version, men den 24 marts 2001 kom katte dyret i sin første "færdige" salgs version. Den første version af Mac OSX var en server udgave Mac OS X Server version 1.0, som var ret begrænset i sit Mac udseende. Den kom allerede i 1999, men det var altså først næsten 2 år efter at desktop/klient udgaven kom på markedet. Inden da havde der som skrevet været en offentlig beta, der kom  d. 13 september 2000, som Apple oven i købet tog penge for. Anywho der er skrevet en fin lille artikel om forløbet på dette link til The Register.

mandag, marts 21, 2011

10.6.7

Der kom en software opdatering til Mac OSX 10.6 her til aften.

Info der var i read me'n siger følgende:

10.6.7-opdateringen anbefales til alle brugere, der afvikler Mac OS X Snow Leopard, og indeholder generelle rettelser til operativsystemet, der forbedrer stabilteten, kompatibiliteten samt sikkerheden af din Mac-computer, inklusive rettelser der:
  • Forbedrer driftssikkerheden af Tilbage til min Mac
  • Løser et problem med arkivoverførsel til visse SMB-servere
  • Løser problemer med diverse små Mac App Store-fejl
Du kan få flere oplysninger om denne opdatering her: http://support.apple.com/kb/HT4472?viewlocale=da_DK.
Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering, hvis du besøger dette websted: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da_DK.


Den fyldte ca. 313 MB i download på min Mac, og det hele kører som det nu skal, ingen problemer med installering. Men som sædvanlig, så er det en smart ting at hente kombo opdateringen (link)  og installere den i stedet.

lørdag, marts 19, 2011

Forårs software tilbud

Så er der gang i de årlige og halvårlige software tilbuds pakker. Den første er samlet af download siden MacUpdate og hedder "MacUpdate Bundle" Den består blandet af Parallels Desktop 6.0, Civilization IV, TechTool Pro 5.0.7, Mac DVDRipper Pro 2.1 og mange flere, i alt 11 Apps (programmer) til den lave pris af 49 US$. Pakke tilbudet løber små 11 dage endnu, d.v.s. måneden ud. Og nu er det jeg finder ud af, at jeg ikke kan finde det andet tilbud, hmm jeg skulle have skrevet om det den gang det dukkede op, anyway det kan være jeg finder det senere.

Og der dukkede lidt op, først en som jeg ikke har set før The Macbundles.com men det betyder da slet ikke, den ikke er værd at tjekke ud. I den pakke, er der blandt andet CrossOver og Caboodle + 8 andre også kun til 49US$.

Man bliver så evigt mere oplyst. når man søger og surfer på nettet, for der eksisterer sgu allerede en site, som lister de forskellige software bundler. Et sted som hedder www.squidoo.com/current-mac-bundles hvor jeg så også fandt den anden bundle jeg ville skrive om. Nemlig det ovenstående Macsuperbundle.com eller haha det er ironisk, for når jeg nu læser, så kan jeg se at det faktisk ikke var det, som jeg tænkte på. For det tilbud jeg kan huske havde Apple Mail plugin'n Mailtags med i pakken, og det er ikke med i MacSuperBundle, så ...... hmmm. Tjaa på Squidoo finder jeg så også årsagen til de mange forskellige bundles, nemlig muligheden for at lave sit eget, alting har en årsag men en hvalfisk har kun en, emm :-)


Tilbudene er udløbet!

fredag, marts 18, 2011

iMens vi venter på iPad 2

Jeg læste på MediaMac (som med sædvanelig idioti, ikke have lavet et ordentligt link) at der var et svensk firma Pingdom, der havde samlet noget statistik på udbredelsen af os Macbrugere. Og det viser sig minsandten at Danmark ligger nummer 9 på listen over de 10 mest Macifiseret lande. Foran blandt andet sverige, et land som jeg altid har troet havde en pænt større Mac andel end Danmark, men så åbenbart ikke. Anyway ud fra listen så er det tydeligt, at Apple har den største udbredelse i de mere velstående lande, med Svejts og Luxembourg i toppen. De 11,71% som statistikken siger der er af Mac brugere i Danmark, passer meget fint over ens med den statistik jeg har anbragt i bunden af denne blog.

Hele Pingdoms artikel om Macintosh udbredelse kan læse på dette link.

onsdag, marts 02, 2011

iPad 2

Så præsenterede Steve Jobs den nyeste Apple dims, som undertegnet absolut vil kaste penge efter i det øjeblik det er muligt i lille danmark. Og det bliver det efter al sandsynlighed d. 25 marts, ca. 15 dage efter at det kan lade sig gøre i USA. Den nye iPad er både tyndere or hurtigere end den gamle, som samtidigt har fået et nøk nedaf i prisen, og koster nu 3099 kr. for den mindste version. Før prisen var vist 3700 kr. Det betyder sikkert samtidigt, at den nye iPad 2, kommer til at koste det samme som iPad 1 kostede da den blev lanceret. iPad 2 har også fået 2 video kameraer indbygget, og der er så kommet FaceTime og PhotoBooth som Apps. Indbygget er også et gyroscop,  så den kan finde ud af, hvad der er op og ned. Hvad der ikke er, er ThunderBolt og kortlæser, som mange ellers havde skrevet om.  Anywho så kan man læse og se mere på dette link: apple.dk/ipad.

Der blev samtidigt vist en demo, af iOS 4.3 som kommer samtidigt (som gratis download) med at iPad 2 bliver frigivet i USA. En af de ting som er i software opgraderingen er noget Apple kalder personal Hotspot, hvilket samtidigt betyder, at jeg kun køber en Wifi iPad 2, da jeg så kan dele mit 3G internet fra min iPhone til iPad, hvis jeg ville, og dermed ikke har brug for en iPad med 3G. Læs mere om de kommende iOS ændringer/opgraderinger på dette link: apple.com/ios/ .


Præsentationen af iPad 2 og mere kan ses på dette Podcast link.
Kan også ses på Apple's Event side i din browser, på dette link.

Fandt også denne ret coole video, der viser hastigheden på den nye iPad og blandt andet PhotoBooth, på Engaget. Hop frem til ca. 1:30 for at se Photobooth i funktion.

tirsdag, marts 01, 2011

Jyske netbank på iOS

Så har JyskeBank endelig frigivet en App til min iPhone, se mere på videoen. Det er indtil videre ikke muligt at overføre penge, men det kommer (skriver de).



App'n kan hentes på dette link igennem iTunes: Jyske Mobilbank.