lørdag, juni 25, 2011

Full circle

Marathon er på vej tilbage til Mac OS, eller rettere der er en iPad version på vej fra Bungie. Samme Bungie som efter en lang ørken vandring i Microsofts vold er blevet et selvstændigt firma igen. Hvilket så i dette tilfælde betyder, at verdens bedste FPS shooter er ved at være aktuel igen.

fredag, juni 24, 2011

Mac OSX 10.6.8

Så tikkede 10.6.8 opdateringen ind med følgende ændringer/opdateringer til Mac OSX 10.6.7:

----------------------------------------------------

10.6.8-opdateringen anbefales til alle brugere, der afvikler Mac OS X Snow Leopard, og indeholder generelle rettelser til operativsystemet, der forbedrer stabiliteten, kompatibiliteten samt sikkerheden af din Mac-computer, inklusive rettelser der:
  • Forbedrer Mac App Store til at gøre din Mac klar til at opgradere til Mac OS X Lion
  • Løser et problem, der kan forårsage at Billedfremviser slutter uventet
  • Forbedrer understøttelse til IPv6
  • Forbedrer VPN-stabilitet
  • Identificerer og fjerner ukendte varianter af Mac Defender
Du kan få flere oplysninger om denne opdatering her:http://support.apple.com/kb/HT4561?viewlocale=da_DK.
Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering, hvis du besøger dette websted: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da_DK.

----------------------------------------------------

Og så vel nok en af de første system opdateringer fra Apple, hvor der er nævnt som feature, beskyttelse mod ondtware (Mac Defender).

onsdag, juni 22, 2011

Final Cut Pro X


Så kom dagen (i går mere præcist) hvor Apple fik opdateret, eller mere korrekt relanceret Final Cut. For det som Apple har gjort (igen), er det, at de har i stedet for at bygge videre på gammel kode fra de forrige Final Cuts, lavet en helt ny application, som så hedder Final Cut Pro X. Historien fra det ny iMovie gentager sig altså, dvs. at Final Cut Pro X på flere måder ikke har samme indhold/funktioner som den gamle version, men i stedet præsenterer sig med et helt nyt og mere tilgængeligt/intuitivt interface! Og det andet helt nye er, at det "kun" bliver solgt igennem Apples Mac App Store, til en pris af 1799 kr. Dog uden en del af de ekstra programmer som var i den forrige udgave (FCP 7 pakke). Soundtrack, DVD Studio Pro og Color er nu udgået. Motion 5 og Compressor er tilkøb til 299 kr. stk. Næste trin på udvidelsen er så ganske snart en opdatering af Mac OSX 10.6 til version 10.6.8 der sikkert kommer i løbet af den nærmeste fremtid, inden at Løven brøler, hvilket den ganske givet vil gøre inden længe.

onsdag, juni 08, 2011

mandag, juni 06, 2011

Der gik en sky for!

Efter at Apple virkelig har solet sig i masser af succes, med først Mac OSX, så iPod, iPhone, iPad og iOS kom der i dag en sky. Men skyer er jo også noget som kan bruges positivt og det gælder så også Apple. iCloud som Apple's sky kom til at hedde, blev præsenteret af Steve Jobs i dag på Apple's årlige udvikler konference, som startede i dag. Skyen er trådt i funktion allerede i dag, men desværre, som så mange gange før kun i USA. Apple prioriterer stadig hjemmemarkedet mest, det er selvom at der i den seneste profit opgørelses om Apples indtjening/omsætning, viser sig at "udemarkedet" har overhalet hjemmemarkedet. På samme note, så blev det også noteret, at Apple's markedsværdi nu er mere end både Microsoft og Intel tilsammen, så Apple er mere værd end Wintel platformen.
Læs mere om skyen på: apple.com/icloud


Anyway i dag blev det så også sagt, at Mac OSX 10.7 alias Tiger, kommer engang i juli måned til en pris som ligner noget i retning 179 kr. Det bliver kun muligt at købe det igennem Mac App Store som en digital download. Læs mere om de mange nye funktioner og features på: apple.com/dk/macosx


Den sidste del af der blev præsenteret var iOS 5, der kommer engang til efteråret med et væld af nye features og smarte tiltag. Der er ikke en konkret dato på hverken hvornår iCloud og iOS 5 bliver tilgængeligt for os danskere, men på apple.com/ios/ios5/notify-mel kan man blive skrevet op, så man får besked når det er muligt at komme op i skyen med iOS. Læs mere om alle features på dette link: apple.com/ios/ios5/

Hele Keynoten kan ses på dette link:  Apple WWDC juli 2011