mandag, april 23, 2012

Det er i dag 30 år siden min første computer en Sinclair ZX Spectrum kom på markedet

Min Spectrum, med strømforsyning og MIDI interface.
Engang for længe længe siden, kastede jeg 3000 kr. efter det nyeste nye. En Sinclair ZX Spectrum. Købt i den lokale boghandel, som var stedet hvor man åbenbart købte computere den gang. Jeg havde også haft kik på en Commodore 64, men den kostede det dobbelte af ZX Spectrum, så med mine minimale indtægter, faldt valget på Sinclair maskinen. Og min tid i computer alderen begyndte. Jeg har stadigvæk min ZX Spectrum, men da min sidste kassette båndafspiller (mediet, som ZX brugte til at lagre programmer og data på) er afstået ved døden, har jeg nu ingen muligheder for at loade noget på den. Og aner dermed ikke om den stadigvæk virker. Men hvorfor skulle den ikke virke, der er jo ikke noget mekanisk der kan gå i stykker. Anyway læs mere om den lille 30 årige jubilist på dette link til The Register.

Link til WiKipedia artikel om Sinclair ZX Spectrum.

Min næste computer kom først over 10 år senere i 1993, da jeg fik købt min første Mac, en Apple PowerBook Duo 230, men det er en helt anden historie.

onsdag, april 18, 2012

Forår og software på tilbud

Det er efterhånden blevet lidt varmere i vejret og blevet forår, og så er et nyt pakke tilbud med software  dukket op. I pakken, der består af 9 forskellige programmer, er der blandt andet den nyeste version af Toast og Rapidweaver. Se mere på  : www.macsuperbundle.com
eller klik på billedet.


Tilbudet er ophørt.

torsdag, april 12, 2012

Så kom Apple's egen FlashBack fjerner

Ovenstående er at finde i Software opdateringen

fredag, april 06, 2012

Rådne påske æg, kaldet Flashback trojan

Så er det påske, og der åbenbart nogle som har smidt nogle rådne æg ud i vores kære Mac verden. Der er dukket noget Malware op, som så vidt jeg kan læse mig til, spreder sig blandt andet ved hjælp af en falsk Flash opdatering og Java. Malwaren hedder Flashback og er en såkaldt trojansk hest.

Så for at undgå den (dem), så kan jeg råde til at gøre følgende.

1) Hent altid Flash opdateringer direkte fra Adobe på denne adresse:

get.adobe.com/flashplayer/

2) Sørg altid for at hente de seneste opdateringer fra Apple igennem software opdateringen der er bygget ind i systemmet.

3) Slå eventuelt Java fra inde i Safari's indstillinger.


MacWorld har en god gennemgang der kan læses på dette link.

For de dovne der ikke gider læse sig igennem MacWorlds artikel, så er der en som har lavet en lille App, der gør arbejdet:
 www.macupdate.com/app/mac/42571/anti-flashback-trojan

Man kan også teste på denne side: flashbackcheck.com