onsdag, januar 16, 2008

fredag, januar 11, 2008

Mac Pro

Så er vi ti dage inde i det nye år og Apple har i løbet af ugen opdatereret deres stationære Pro maskiner, så de alle kører med de nye Quad (4 kerne) Core Intel Xeon processorer. Hvilket oversat betyder, at de sparker slemt røv, til alle tungere opgaver, så som Photoshop og 3D ting. Prisen er samtidigt blevet lidt lavere for den mindste konfiguration, så prisen nu "kun" er ca. °14500 kr. Standard konfigurationen koster ca. °17600 kr. Forskellen på de to er, at der er fravalgt en processor i den billigste. I øvrigt så er netop basis modellen kraftigere end den gamle top model (3 Ghz) selv om, den kun har 2,8 Ghz processore, da den interne struktur er blevet optimeret (hurtigere hukommelses bus og mere). Alt i alt et bedre bud på en pro maskine end de forrige modeller. Mac Pro serien er i mine øjne nogle af de fedeste maskiner Apple nogensinde har lavet, de er utroligt lyd svage, så de kan sagtens stå oppe på skrivebordet, og så ser de jo ret coole ud i deres Stelton look. Og for at topppe det hele af, så er det uhyre nemt at udvide med mere hukommelse (op til 32 GB) og mere harddisk plads. Harddiskene sidder i nogle smarte skuffer, så selv min mor ville kunne sætte en ny større HD i uden problemer. Der er plads til 4 HD i en Mac Pro, så man reelt kan komme op på 4000 GB harddisk plads hvis man vil udvidde (der er også plads til lidt flere diske, rundt omkring i kabinettet, blandt andet i den ekstra optiske drev slot (til evt. ekstra DVD drev?), hvor man sagtens kan ligge 2 diske, så man kan få ialt 6 TB HD plads, ret cool).


Hvad der ikke er så cool, i mine øjne (og en hel del andre folks øjne på internettet) er at Apple af en eller anden tåbelig årsag har valgt, at lade dem som købte (mig f.eks.) forrige Mac Pro modeller ude, m.h.t de nye grafikkorts opdateringer som samtidigt er kommet sammen med de nye Mac Pro maskiner. Og det sucker totalt, jeg har selv ventet på at skulle få opgraderet mit til noget hurtigere, så en af de ting, som jeg bruger min Mac Pro til kunne blive væsentligt bedre (spillet World Of Warcraft), men det kan jeg så ikke,
 hmmm bad Apple!

Anyways, i næste uge (tirsdag kl. 19) kicker Apple's chef Steve Jobs MacWorld Expo i gang i San Fransisco, så der kommer uden tvivl nogle flere nyheder, blandt andet går der rygter på en ultra bærbar i virkeligt kompakt design.

°Dette er uddannelses priserne, men stort set alle kan købe dem til den pris, inde på Apple Store DK Uddannelse.

tirsdag, januar 01, 2008

2008