torsdag, november 27, 2008

Nå'm må hellere opdatere lidt!

WOW der er gået lidt tid i Northrend i Blizzard universet, så det med at få skrevet på denne blog, har stået lidt standby. Anyway i morgen fredag holder Apple deres årligejuleudsalgsdag, noget som hedder Black Friday. Det er vist en eller anden USA tradition som vi så også får glæde af, med gode tilbud på Apple store. Hvad tilbudene er ved man først som skrevet på fredag. Der er i den denne uge også kommet en ny Apple butik i Frederiksborgsgade i mellem Kultorvet og Nørreport. Det er en norsk kæde som der nu dukker op i danmark. Humac var også norsk, men blev opkøbt af noget islansk noget, så nu kommer normændene altså igen, med Eplehuset.

onsdag, november 12, 2008

WotLK



Ikke så meget andet at gøre, end at tilbringe endnu mange år i dette eminente selskab.

Wrath of the Lich King går løs fra midnat, spillet er ankommet og jeg har siddet og kikket på den ultra flotte trailer et par gange, men lidt negativt, er der. Den forrige udvidelses pakke The Burning Crusade, havde en meget mere effektful trailer, med mantaet "You are not prepared", ganske effektiv sagt med en utrolig kraftful stemme, Men jeg er sikker på at WotLK (Wrath of the Lich King) ikke vil skuffe, for Blizzard som udvikler det er helt op på dupperne med hvad folk gerne vil have. Og det giver de til dem, og jeg vil sikkert fortsætte med at spille WoW i endnu flere år, end de 4 jeg allerede har gjort det.



Google (Gmail) video chat

Google de fortsætter bare med alle mulige fede tiltag, og nu er de så kommet med videochat igennem Gmail og en almindelig browser. Det er dog ikke så smart, at man bare kan lave video chat igennem hvilken som helst browser, det skal installeres først desværre, så hvis man er på en eller anden PC cafe eller lign. så kan man ikke lige video chatte med moster eller mor. Anyway men det kan jo være det bliver så udbredt at det indgår som en stadard installation på alle maskiner. Se mere på dette link, hent og installer!

lørdag, november 08, 2008

IBM Lotus Symphony

Det vælter jo frem med alternativer til Microsoft Office pakken, nu er der kommet endnu en. Denne gang fra IBM, som kalder deres IBM Lotus Symphony. Den eksisterer endnu kun i en engelsk beta udgave, men der kommer vel andre sprog efterhånden. Denne pakke skulle så vidt jeg har kunne læse mig til, også være baseret på OpenOffice, men den skiller sig væsentlig ud, blandt ved at have en indbygget webbrowser. Jeg skriver faktisk dette blogindlæg i den, så det er da rimeligt smart. Browseren virker som en FireFox klon, så den er sikkert baseret på Mozilla/FireFox motoren. I Symphony er der også Presentation (PowerPoint), Spreadsheet (Excel) og selvfølgelig Dokument (Word). Det vil så sige, at der mangler 2 ting i forhold til OpenOffice suiten, nemlig Tegning/layout og Database, men det er begge ting som heller ikke findes i Microsoft Office til Mac, så det er vel derfor? Anywho rart med endnu flere alternativer til det lukkede Microsoft. M.h.t. bugs og andet, så kan man jo sige, hvis du kan læse det her, så er der noget som fungerer, men det virker ret stabilt og IBM er jo et rimeligt stabilt firma (hvis man lige ser bort fra de problemer som Den Danske Bank eller var det Mærsk har haft et par gange:-). IBM Lotus Symphony er gratis, så valget er nemt, find ud af mere på dette link, hvor man også kan finde betaen til download.

fredag, november 07, 2008

Mac virus!

Så kom ugen hvor jeg fik opgraderet min gamle PowerBook 12" med noget nyt fladt. En lille smal sag MacBook 13" i aluminium, et ret cool dyr. Efter at have startet den op, spurgte den om jeg ville overflytte bruger filer fra en anden Mac, og det ville jeg da gerne (og var samtidigt lidt nysgerrig på hvordan den ville klare det, da den jo ikke har FireWire). Og så sagde den, at jeg skulle forbinde den med et alm. ethernet kabel til den Mac jeg ville overføre fra, og mere eller vupti så hentede alle mine gamle filer over med skrivebord, post og hele moletjavsen, d.v.s der gik næsten 5-6 timer før den var færdig, men over kom det. Anyway så blev jeg spurgt i går fra en ny Macbruger (som lige har købt en ny MacBook Pro aluminium), "hvad med virus tjek?" (tjaa manden er jo tidligere Windows bruger, så det er jo noget som forekommer logisk). Så var det jeg kunne sige, at jeg aldrig har haft virus, og det ikke er nødvendigt at have software til at tjekke det som Macbruger. Men som det fremgår af det ved satte billede, så har jeg faktisk virus, d.v.s det er godt nok ikke en Mac virus, men en Windows. Og sådan en kan jo ikke leve i Mac OSX, så der sker heller ikke noget ved at få den. Problemet opstår vel nok mere, hvis man sender den videre til en Windows bruger (vira ligger i nogle mails jeg har liggende, fra en en tidligeres medarbejders mailkonto som jeg tjekkede i sin tid inden den blev lukket helt). Virus tjek programmet hedder Avast og kan afprøves i en Mac version på dette link.

p.s. opdatering (jan/feb 2009). Jeg kan virkelig ikke anbefale, at man installere ovenstående. Det viste sig at være en 30 eller 60 dages demo, og så noget med at afinstallere lortet, det var ikke sådan lige til. Og inden jeg fik gjort det, så havde det fucket min Mail database op, då jeg blev nød til at importere alt min gamle mail igen, ikke godt. Der forsvandt nemlig en hel del ting på den måde. Anyway moralen er, lad være med at installere virus programmer på din Mac, før Apple selv gør det.

lørdag, november 01, 2008

EasyTunes (fjern DRM beskyttelse fra dine iTunes indkøbte musik filer)

Hvis man køber et album eller en musik fil hos Apple igennem iTunes, så er chancen for at den er "beskyttet" med noget kopi knas, ret stor. Apple sælger dog også nogle gange en version de kalder "iTunes +", men det er desværre mere sjældent. Der er dog nu et program til at fjerne beskyttelsen (hvis man ikke bryder sig om det) som hedder EasyTunes. Jeg kan ikke give give et download link, men Google kan være en stor hjælp! Det er ganske nemt at bruge, man dropper sin AAC (protected) fil ned på Applicationsvinduet og klikker på "Decrypt" og vupti en Apple iTunes købt fil uden den kode som gør at man skal autorisere den på alle maskiner for at kunne afspille. Der er et par ting man skal være klar over, det er at man skal have autoriseret filen, inden det virker (altså købt filen) og filen uden kopi beskyttelse har ens navn og købs dato i dens info. Så hvis man går i gang med at sprede den til andre, så står der altså hvor/hvem der oprindeligt har købt musikken, (det er der selvfølgelig en mulighed for at fjerne, men det vil jeg ikke skrive noget om :-).

Tilføjelse 27/11/08. Skulle lige konvertere en fil, og nu melder programmet fejl, så Apple har sikkert ændret lidt i den nyeste QuickTime/iTunes software.