torsdag, januar 28, 2010

Apple Special Event January 2010 QT stream


Apple har lagt en QuickTime side op med gårsdagens præsentation.
http://events.apple.com.edgesuite.net/1001q3f8hhr/event/index.html Eller vælg en af de 3 Low/Medium/High QuickTime streams her.

onsdag, januar 27, 2010

iPad

Så kom dimsen, men desværre ikke lige nu, for amerikanerne får vist adgang til iPad om 60 dage for WiFi versionen, og endnu længere tid før 3G udgaven kommer. iPad dukker sikkert først op i danmark hen omkring efteråret eller sensommeren. Den billigste pris for de amerikanske modeller er 499$, d.v.s omkring 3300 kr. i danmark. Og det er for en model uden 3G med 16GB RAM. Den billigste model med 3G koster 629$ hvilket så bliver omkring 4100 kr. Dyreste model med 64GB RAM og 3G ender på 829$ eller ca. 5400 kr. Den kører alle nuværende iPhone/Touch apps og er funktions mæssigt en stort iPod Touch, med lidt ekstra faciliteter smidt ind. Det vil så også sige, intet kamera, eller telefoni, 3G er kun til data. Til iPad har Apple så også lanceret iPad udgaver af iWork programmerne, men og dette irriterer mig lidt, der er ikke ODF understøttelse, så man kan stadig ikke åbne Open Office dokumenter i deres "native" format, det betyder at .doc & .docx og andre MS formater stadig er det format som tekst og andre dokumenter skal gemmes i for at kunne bruges/læses/skrives på en iPad. Anyway Apple har smidt en video præsentation op på dette link. Engadget har lagt en "hands-on" billede serie op på dette link.
Og så fik jeg lige bestilt en 27" iMac som erstatning for min MacPro der nu fortsætter resten af sin leve tid som Sne Leopard server på TV-Glad.

tirsdag, januar 26, 2010

Money maker

Apple har præsenteret deres kvartals regnskab og igen er det største nogensinde i Apple's historie. Der blev solgt 3.35 millioner Macs, 1.23 millioner af dem var skrivebords modeller, altså iMac, MacPro og Mac Mini, resten er MacBook's og MacBook Pro's. Så 63% af det totale Mac salg er bærbare modeller. I samme kvartal blev der solgt 8.7 millioner iPhones og 21 millioner iPods. Hvilket altsammen giver et salg på omkring 81-82 milliarder kroner og en indtægt på ca. 17-18 milliarder danske kroner.

"If you annualize our quarterly revenue, it's surprising that Apple is now a $50+ billion company," said Steve Jobs, Apple's CEO. "The new products we are planning to release this year are very strong, starting this week with a major new product that we're really excited about."

Så Steve er sikker på at hvad de end præsenterer på onsdag, så bliver det en succes!

søndag, januar 24, 2010

1080p på YouTube

Jeg optog en lille video med mit EOS 7D i full HD, som YouTube nu understøtter. Men når jeg vælger 1080p på min MacPro så hakker det helt gevaldigt, jeg er ikke lige klar over om det er YouTube Flash'n eller min maskine som er problemet, men jeg hælder mest til, at det er You Tube, for samme film igennem VLC eller QuickTime kører fint med sine 25 frames per sekund. Så hvis den hakker her, når man klikker fuld skærm (d.v.s den hakker sikkert også i et lille vindue, da det faktisk er en 1080p video), så er der altså en forklaring på det, Flash sucks. Men Google er på vej med test af en player der ikke bruger Flash, men bare streamer video direkte i en HTML5 player i browseren. Det vil så sige, at det er kun Safari og Google's Chrome der virker indtil videre. Det er dog ganske sikkert at Firefox kommer til at understøtte det, og jeg vil også tror at det er en ting som Microsoft kommer understøttelse for i Internet Explorer, simplethen fordi, at man så kan droppe Flash.

mandag, januar 18, 2010

Lidt mere kød på!

Apple har nu sendt en invitation ud til de heldige (ikke mig).
Men hvad der egentlig vil blive præsenteret onsdag den 27. januar er stadig ikke åbenlyst! Men de rygter der råber højst er en computer i iPod Touch form format, bare noget større.

mandag, januar 11, 2010

Allerede elleve dage inde i 2010

Tjaa hvorfor skulle et nyt år også gå langsommere end det foregående.


Rygterne om hvad Apple præsenterer på den ultra bærbare side, snerper til. Der sker åbenbart noget den 27 januar, hvor Apple skulle have reserveret nogle lokaler til en eller anden form for præsentation. Om det bliver en stor flad iPod Touch/iSlate? til at læse blade/aviser, se film, snakke telefon, video konferere og alt muligt mere på, det ved gud nok kun. Og gud er selfølgelig hr. Steve Jobs. Men inden da, så bliver der sikkert kastet nogle nye Quad Core bærbare på markedet, for Intel har lanceret de iCore processorer som skal drive værket. Det kan også være at der kommer en opdatering af MacPro maskinerne, med 6 kerne, jeg har flere hjerner end dig Xeon processor. En ting er sikker det var ikke 2001 der var fremtiden, det er 2010!