tirsdag, januar 06, 2009

Alternativ til iPhoto

Google's Picasa-applikation, som i årevis har existeret til PC (som 'rigtigt' program, ikke blot web-upload'eren) er kommet i beta, og kan hentes her.
Læs førstehånds-indtryk her.
Det ser ud til at slå iPhoto med flere længder, når det gælder organisering af billeder!

Peter's omtale af opdatering af web-uploaderen fra 
iPhoto til Picaseweb kan også læses her i bloggen.

4 kommentarer:

Peter sagde ...

Ha ha der over askede du mig godt nok Søren.

Anyway det har taget en evig tid for Picasa at loade mine 18675 iPhoto billeder ind, d.v.s. at det har det ikke gjort. Og det er så også grunden til at det ikke vil vippe iPhoto af pinden på min Mac, Picasa for Mac kan nemlig ikke læse mine RAW billeder, så alt det jeg har skudt i RAW de sidste par år, har den ikke hentet ind.

Peter sagde ...

Man kan godt mærke det er en beta, da processor behovet for Picasa løber lidt løbsk. Når den er i bagrunden så bruger den konstant 60-70% af min MacPro processor kraft. Og når jeg så bringer den i forgrunden så hopper den op over 100% (ud af 200 %). Men ingen tvivl bare det at der er tekst værktøjer i Picasa gør den til en favorit for mange, fremfor iPhoto.

Peter sagde ...

Og så må jeg jo æde mine ord i mig igen, Picasa har læst mine RAW billeder ind, jeg kunne bare ikke umiddelbart se det, da organiseringen var lidt anderledes end "listningen" jeg har i iPhoto. Men Picasa viser dem som JPEG, så.... ?

Søren Uggerholt sagde ...

Jeg er sådan set ikke særlig begejstret for Picasa-betaen - det kræver nok mere tilvænning end jeg orker bruge tid på. Men jeg tror mange iPhoto-brugere vil blive begejstrede for Picasa's extra funktionaliteter (fx mht. filformater).
Årsagen til min lille post var, at jeg lige havde læst om Picasa på Macnyt, og så at du endnu ikke havde nogen post med download-links osv, så jeg øjnede en chance for at komme dig i forkøbet for en gangs skyld:-)