tirsdag, august 07, 2007

Nye iMacs, MiniMac, iLife og iWork udgaver!

Apple præsenterede tirsdag nye udgaver af deres iMac serie af alt-i-et computere.Ganske heftige maskiner på processorkraft (Core 2 Duo som er en dobbelt processor, altså en ganske fed ting til f.eks. Photoshop), med den hurtigste oppe på 2.8 Giga hertz (helt sikkert hurtigere end min MacPro til de fleste opgaver, altså alt udover 3D ting). Anyway priserne starter omkring de 9000 kr. for en iMac med en stor 20" bred fladskærm, 250 GB harddisk og 1 GB RAM. Det sidste er tilrådeligt at opgradere med det samme, hvis man har Photoshop eller andet layout og billede behandlings program installeret. Man kan komme langt med 1 GB RAM, men Intel Macs'ne æder RAM, så at køre en maskine med "kun" 1 GB RAM er totalt tåbeligt, hvis man bare vil udnytte lidt af maskinernes kraft. Mac Minien blev også opgraderet, men med mindre man elsker den lille formfaktor, så er iMac's et meget bedre køb.

Se priserne
og omtale på Apples hjemmeside.

Der kom også nye udgaver af iWork og iLife pakkerne. Sidst nævnte følger med, når man køber en ny Mac, og er sgu en af de fedeste ting Apple laver. Et liv uden iPhoto er næsten ikke til at bære, når man bruger det som jeg gør. De andre dele af pakken, er jeg ikke den helt store bruger af, men iMovie skulle nu være endnu nemmere at gå til, og det skulle samtidigt være mere gearet til f.eks. webbrug, så det er nok muligt at jeg skulle til at organisere alle mine DV bånd/film, på samme måde som iPhoto har gjort for mine digitale billeder, en ting som er blevet mulig i den nye version af iMovie. For dem som ikke er inde i de mere "professionelle" weblayout programmer, så er iWeb absolut en mulighed for at lave en fed hjemmeside og det er også en del af iLife pakken, ligesom iDVD 
til at lave DVD ud af ens videoer eller billede samlinger. Den sidste del af pakken er Garageband,
absolut en af de skæggeste programmer man kan komme i nærheden af. Med GarageBand kan alle stort set lave deres eget musik, og det er på en ganske nem og lige til måde, som kun Apple kan gøre det. Til kun 599 kr. er det billigt!



iWork er Apple's kontor programmer, d.v.s. pakken bestod af Pages og 
Keynote. Sidst nævnte er et præsentations værktøj i samme stil som Microsofts Office PowerPoint. 
Det kan også læse PowerPoint filer, og hvis man er til den slags ting, så er Keynote ret fedt. Den anden del af pakken er Pages som er Apple's layout program, d.v.s. i den nye udgave er det også blevet mere et skriveprogram som Word, men der er stadigvæk en DTP del i det, så man kan vælge om det er til det ene eller andet man skal bruge det til. Pages læser og skriver Word filer, så det kan sagtens erstatte Microsoft Word. I den nye udgave af iWork 08 er der så også kommet et regneark, kaldet Numbers (fede navne), så det nu helt er muligt at smide (Microsoft og) Office pakken ud ad døren, da Numbers så erstatter Excel, og de 2 andre programmer Word og PowerPoint, altså en hel suite fra Apple's side af, så goodbyeruth Microsoft bliv væk! Og alt det kun for 599 kr. En 30 dages demo, kan hentes her: iWork 08 trial version.


Ingen kommentarer: